Σταθμός αιμοδοσίας στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta
Σε Σταθμό Αιμοδοσίας έχουν μετατραπεί δύο γραφεία στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας να διατεθούν αίθουσες για τη μεταφορά του έργου της αιμοληψίας των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου, για να διασφαλιστούν οι ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μετάγγισης και απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, διέθεσε χώρο στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Δικαιοσύνης, για τη δημιουργία Σταθμού για Αιμοδοσία. 

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 9:30 πμ – 2:30μμ με τηλέφωνο επικοινωνίας για προσέλευση και ραντεβού το 2813 400390. Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν από σήμερα Τρίτη 17/3/2020 να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου. 

Ήδη σήμερα (Τρίτη), πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού, προσέρχονται εθελοντές αιμοδότες, ενώ το Σταθμό επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


Πηγή: efsyn.gr