Έρχεται το πρώτο καφενείο για καπνιστές - Ειδήσεις Pancreta

Η Λάρισα κάνει την αρχή και στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να λειτουργήσει καπνιστική λέσχη σε καφενείο της πόλης όπου θα υπάρχουν περίπου 25 τετραγωνικά αυτόνομου χώρου για καπνιστές. Με καρτελάκι θα γίνεται η είσοδος στο χώρο καπνιστών, στο οποίο δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης.

Η Έφη Λακμέτα, δικηγόρος Λάρισας και υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την μετατροπή τμήματος του καταστήματος σε καπνιστική λέσχη. Εξηγεί στη larissanet κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Το μόνο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπει χορήγηση για άδεια καπνιστικής λέσχης. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση καπνού ή άλλων καπνικών ειδών, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μπορούμε να μετατρέψουμε το δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό», αναφέρει η κ. Λακμέτα.

Αυτό είναι λοιπόν και το «κλειδί» για να δημιουργηθεί η καπνιστική λέσχη. Έτσι ανάλογα με την δυνατότητα του καταστήματος μπορεί να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός χώρος ο οποίος θα είναι εντελώς απομονωμένος, με δική του είσοδο, που θα εξυπηρετεί τους καπνιστές. Σε αυτόν τον χώρο δεν έχει πρόσβαση ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης και κανείς άλλος εκτός από τα μέλη της λέσχης.

Πηγή: larissanet.gr


Πηγή: efsyn.gr