Τα πρώτα πρόστιμα του 2020 για το κάπνισμα έπεσαν στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Συνολικά σε όλη την επικράτεια ελέγχθηκαν 101 καταστήματα χωρίς να καταγραφεί κάποια παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων.

Οι ελεγκτές εντόπισαν ωστόσο 12 άτομα που παραβίασαν τον νόμο και επέβαλαν πρόστιμα -σε πολίτες και επιχειρήσεις- ύψους 15.200 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Συνοπτικά στοιχεία για τους διενεργηθέντες ελέγχους

-Από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

-Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200€

Αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους.

Α. Πέμπτη 02 Ιανουαρίου

Ηράκλειο Κρήτης: Κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες ελέγχθηκαν 15 καταστήματα (ΚΥΕ). Σε δύο από τα ελεγχόμενα καταστήματα βρέθηκαν από ένας καπνίζων σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100 ευρώ στον καθένα καθώς και πρόστιμο 500€ στον κάθε καταστηματάρχη καθότι ανέχονταν τους ως άνω καπνίζοντες, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα και δεν κατείχαν το προβλεπόμενο βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

Από το σύνολο των ελεγχθέντων καταστημάτων στα 13 χαρακτηρίστηκε ως ελλιπής η σχετική σήμανση και έγιναν συστάσεις. Επίσης σε 8 καταστήματα δεν προσκομίστηκε βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

Πηγή: ethnos.gr


Πηγή: flashnews.gr