Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τους εργαζομένους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ όπως τονίζουν, κινδυνεύουν με εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τους, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, καθώς και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Υπό κατάρρευση η Μαιευτική του Βενιζελείου

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, καθώς οι αυξημένες ανάγκες της κλινικής σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη του προσωπικού καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του τμήματος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του προσωπικού προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το εναπομείναν ελάχιστο μαιευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Η προσέλευση στο τμήμα ολοένα και αυξάνεται ενώ ενδεικτικό της αύξησης, σύμφωνα με το προσωπικό, είναι η πληρότητα των 36 κρεβατιών καθημερινά, της στιγμή που η δύναμη της κλινικής είναι 25.

Στην επιστολή ζητείται από τους αρμόδιους (την Διοίκηση της 7ηΥ.ΠΕ Κρήτης, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), να προβούν στην ενίσχυση του τμήματος, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου με προσωπικό, ενώ τονίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δουλεύει οριακά το τελευταίο εξάμηνο, μετά την συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους.

Σύμφωνα με το προσωπικό, η κατάσταση σε κάποια τμήματα πολύ βασικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου είναι δραματική. Όπως αναφέρουν, το Τμήμα Επειγόντων, η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Μαιευτική κλινική και το Αναισθησιολογικό τμήμα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ενώ η Πνευμονολογική και η Ουρολογική κλινική «κλείνουν»-δεν δέχονται περιστατικά κάποιες μέρες του μήνα.

Τέλος τονίζουν ότι η προκήρυξη 12 μόνιμων θέσεων και 3 άγονων θέσεων (δηλαδή προκηρύχτηκαν και κανείς δεν υπέβαλε υποψηφιότητα) του Ιουνίου, πάγωσε λόγω των εκλογών, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ζητούν:

  • Την άμεση προκήρυξη των 3 άγονων θέσεων (2 ΤΕΠ 1 Παθολόγου). Αυτές οι θέσεις πρέπει να προκηρυχτούν με κίνητρα άγονης θέσης πχ την αναστολή του αγροτικού.
  • Την άμεση προκήρυξη των θέσεων που «πάγωσαν» τον Ιούνιο χωρίς περικοπές
  • Την επίσπευση των διορισμών που έχουν «κολλήσει» αδικαιολόγητα
  • Τη μετακίνηση γιατρών από άλλες θέσεις από όπου υπάρχει δυνατότητα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr