Η «Ηλιαχτίδα», ο Παγκρήτιος Σύλλογος που στέκεται καθημερινά δίπλα σε παιδιά που δίνουν μάχη κατά του καρκίνου και στις οικογένειες τους διοργανώνει δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το πρωί από τις 11:00μ.μ.-14:00μ.μ. και το απόγευμα από τις 18:00μ.μ.-21:00μ.μ.

Οι εθελοντές του Συλλόγου θα ενημερώσουν για το έργο της Ηλιαχτίδας και θα πραγματοποιήσουν λήψεις δειγμάτων και εγγραφές για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Παγκρήτιος Σύλλογος που στέκεται καθημερινά δίπλα σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους παρέχοντας ψυχολογικές και υλικές παροχές, σημαντικές για την διευκόλυνση των αναγκών που ανακύπτουν στην καθημερινότητα τους. Η «Ηλιαχτίδα» αποτελεί τον καθημερινό δίαυλο μέσα από τον οποίο όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς μας ήρωες.

Το 1997, μια μικρή ομάδα γονέων στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε να συζητά την ανάγκη για ένα παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα θέματα του παιδικού καρκίνου. Ο χρυσός είναι πολύτιμο μέταλλο. Τα παιδιά είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός μας. Η χρυσή κορδέλα επιλέχθηκε σαν σύμβολο από τους γονείς, σύμβολο το οποίο έχει διασχίσει ηπείρους και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής ημέρα για τον καρκίνο του παιδιού είναι στις 15 Φεβρουαρίου και αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Η μέρα αυτή, προωθεί την βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο αυτής της ηλικίας και που επηρεάζει τα παιδιά, τους εφήβους με καρκίνο, τις οικογένειες τους και την κοινωνία στο σύνολο της. Ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο δίκαιη και καλύτερη πρόσβαση σε θεραπεία και φροντίδα για όλα τα παιδιά με καρκίνο, παντού.

Ο παιδικός καρκίνος αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν πρέπει να μας προβληματίζει μόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Μέσα από τον εθελοντισμό ή μέσα από όποια ιδιότητα έχει ο καθένας μας θα πρέπει να εκφράσουμε ηχηρά το μείζον αίτημα για έγκαιρες διαγνώσεις, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνεχή παρακολούθηση μετά τη θεραπεία.

Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον κάθε χώρας, η ζωντάνια και η ζωτικότητα τους δίνουν παλμό στον πλανήτη επομένως η επιτυχής αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου πρέπει να αναδειχθεί σε παγκόσμια προτεραιότητα. 

Παγκρήτιος Σύλλογος ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Τράπεζα Πειραιώς : 5753-007961-088 IBAN: GR8301727530005753007961088

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα : 80806-0 IBAN: GR940870097000000000080806

paidikos-karkinos1

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr