Ηράκλειο: Δώρα ζωής για δέκα ανθρώπους από δύο τουρίστριες - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης των ζωτικών οργάνων από δύο γερμανίδες τουρίστριες, οι οποίες κατέληξαν στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για μία 55χρονη και μία 63χρονη γυναίκα, από τις οποίες ελήφθησαν το ήπαρ, τα νεφρά και οι κερατοειδείς χιτώνες. Τα όργανα θα διατεθούν σε δέκα ανθρώπους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι περίμεναν για χρόνια κάποιο μόσχευμα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησε η διαδικασία για την λήψη οργάνων από την 55χρονη. Μεταμοσχευτικές ομάδες από νοσοκομεία της Ελλάδος βρέθηκαν στο ΠΑΓΝΗ και ελήφθησαν με επιτυχία το ήπαρ, τα νεφρά και οι κερατοειδείς χιτώνες. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η αντίστοιχη διαδικασία για την 63χρονη γυναίκα, ωστόσο οι καρδιές και από τις δύο γυναίκες κρίθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλες για λήψη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ήπαρ της 63χρονης άτυχης γυναίκας κατέληξε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, τα νεφρά στον Ευαγγελισμό της Αθήνας, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πηγή


Πηγή: pancreta