Η Volkswagen θα προσφέρει εκπτώσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου στους Γερμανούς αγοραστές που παραδίδουν οχήματα με το παράνομο λογισμικό ρύπων. Οι ειδικές προσφορές θα διατίθενται μόνο στη Γερμανία, όπου έχουν πουληθεί περίπου 2,4 εκατομμύρια από τα υπό ανάκληση οχήματα. Η εταιρεία, ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι συνήθης τακτική της εταιρείας να κάνει ειδικές προσφορές σε όσους είναι ήδη πελάτες.

Στόχος της εταιρείας είναι τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της VW να αγοράσουν νέο όχημα να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των πωλήσεων και στη μείωση της πίεσης προς τις αντιπροσωπείες της εταιρείας να εφαρμόσουν τις τεχνικές επιδιορθώσεις μετά το σκάνδαλο. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκπτώσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου θα επικεντρωθούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων. Τα μοντέλα αυτά απαιτούν αλλαγές στο ηλεκτρομηχανολογικό τους μέρος - αναβάθμιση που κοστίζει περισσότερο από τις αλλαγές στο λογισμικό, οι οποίες απαιτούνται για άλλα οχήματα με το παράνομο λογισμικό.

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την σοβαρότερη κρίση στην 78χρονη ιστορία της μετά την παραδοχή τον περασμένο μήνα ότι τοποθέτησε παράνομο λογισμικό στα ντιζελοκίνητα οχήματά της για να παραπλανήσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα επίπεδα εκπομπής ρύπων των οχημάτων.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα ανακαλέσει περίπου 8,5 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, στα οποία είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό. Κάθε αντιπροσωπεία στη Γερμανία θα κληθεί να διαχειριστεί κατά μέσο όρο 1.100 ανακληθέντα οχήματα, το καθένα από τα οποία θα απαιτεί τουλάχιστον 1,5 ώρα εργασίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αυτό ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη αναμονή για τους πελάτες.


Πηγή: tvxs.gr