Σειρά κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε η Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και την ακύρωση του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων για τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα επιβαρυντικό, όπως αναμενόταν άλλωστε, είναι για τον Παναθηναϊκό το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Παππάς.

Ο διαιτητής έγραψε πως ο υπεύθυνος μέτρων τάξης τον ενημέρωσε ότι οι οπαδοί έχουν σπάσει το λουκέτο από την πόρτα που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο από τη θύρα 13. Δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την απώθηση οπαδών σε περίπτωση εισβολής τους.

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Φινμπόγκασον από τη φωτοβολίδα, έγραψε ότι έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδες ευθείας βολής προς την κατεύθυνση που βρίσκονταν παίκτες του Ολυμπιακού.

Κατέληξε ο διαιτητής πως λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή αλλά και την κατ' εξακολούθηση τεταμένη ατμόσφαιρα έκρινε ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των εμπλεκομένων.

Στα πρωτοφανή επεισόδια τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 16 συλλήψεις και 40 προσαγωγές, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιτέθηκε με ανακοίνωσή της στον διαιτητή χαρακτηρίζοντας λανθασμένη και ανεύθυνη την απόφασή του να μην αρχίσει το παιχνίδι.

Διαβάστε όλο το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα:
«Ο διευθυντής των μέτρων της αστυνομίας μας ανέφερε ότι έξω από τη θύρα 12 ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από οπαδούς. Βγήκα ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο για να εκτιμήσω την κατάσταση. Αντίκρισα τεταμένη ατμόσφαιρα και ένταση στις τάξεις των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κερκίδα. Οταν δε εισήλθα ξανά στα αποδυτήρια, ο υπεύθυνος μέτρων τάξης με ενημέρωσε ότι οπαδοί έχουν σπάσει το λουκέτο από την πόρτα που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο από τη θύρα 13 με αποτέλεσμα η πόρτα να είναι ανοιχτή.

Επίσης μας δήλωσε ότι μπορεί να μας διασφαλίσει την απώθηση οπαδών σε περίπτωση εισβολής, όχι όμως και την περαιτέρω ρίψη επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα φωτοβολίδων. Επιπλέον, ενώ βρισκόταν ακόμα στο χώρο των αποδυτηρίων μας, μας ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε από συναδέλφους του ότι οπαδοί ξηλώνουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από τις κερκίδες», ανέφερε ο Παππάς, ενώ όσον αφορά τον τραυματισμό του Άλφρεντ Φινμπόγκασον από φωτοβολίδα τονίζει:

«Επεσαν στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδες ευθείας βολής προς την κατεύθυνση που βρισκόταν παίκτες του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα μία από αυτές να χτυπήσει τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Ολυμπιακός δηλωμένος στο φύλλο αγώνος με φανέλα 9 και αριθμό δελτίου ΕΠΟ 1466620, Φινμπόγκασον. Αμεσα η αποστολή του Ολυμπιακού εισήλθε στο χώρο των αποδυτηρίων προκειμένου να μην κινδυνεύσει περαιτέρω η σωματική ακεραιότητα των μελών της καθώς και των υπολοίπων αξιωματούχων του αγώνα. Εκλήθη στο χώρο των αποδυτηρίων μας γιατρός του αγώνα ο οποίος αφού εξέτασε το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή παρουσία του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου και παραγόντων των δύο ομάδων, μας δήλωσε ότι διαπίστωσε μία ερυθρότητα στην περιοχή του σώματος (έξω επιφάνεια δεξιού μηρού) στο σημείο που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα».

Επίσης, ο Παππάς αναφέρει ότι «ο διευθυντής μέτρων τάξης μας ενημέρωσε ότι η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ταυτοποιήσει μέσω καμερών και να συλλάβει τον δράστη της ρίψης φωτοβολίδων», ενώ καταλήγει ως εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας και την κατ' εξακολούθηση τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, έκρινα ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα διότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των εμπλεκομένων».


Πηγή: ethnos