Δεκαπεντάχρονος ομολόγησε τη δολοφονία του 6χρονου παιδιού στην Κομοτηνή - Ειδήσεις Pancreta

Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, στην Κομοτηνή. 

Ένας 15χρονος αθίγγανος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ευθύνεται για τον θάνατο του κωφού παιδιού και τους οδήγησε στο εγκαταλειμμένο σπίτι, όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι το άψυχο σώμα του. Ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

Το 6χρονο αγοράκι, ήταν ντυμένο και δεμένο χειροπόδαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία, ωστόσο οι λεπτομέρειες αναμένεται να αποσαφηνιστούν με τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος δράστης του εγκλήματος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού ενός ανηλίκου. 

Το ερειπωμένο σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο Μεχμεταλή βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σπίτι όπου διέμενε στον καταυλισμό αθίγγανων και απ' όπου χάθηκαν τα ίχνη του, στην περιοχή Αλάν Κουγιού.

Η επίσημη δήλωση της εξαφάνισής του έγινε την Κυριακή στην αστυνομική διεύθυνση της Κομοτηνής, που ανέλαβε και τις έρευνες για την υπόθεση, επιτυγχάνοντας την εξιχνίασή της μέσα σε λίγες ώρες. 

Για την εξαφάνιση του μικρού αγοριού είχε εκδώσει ειδοποίηση “Abert Alert” το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνοντας ότι είναι κωφό. 

Πηγή φωτογραφίας: xronos.gr
 
Πηγή φωτογραφίας: xronos.gr

Απάνθρωπες οι συνθήκες στον συνοικισμό των αθίγγανων 

Οι συνθήκες διαβίωσης στον συνοικισμό των αθιγγάνων όπου διέμενε ο 6χρονος Μεχμεταλή και βρέθηκε σήμερα δολοφονημένος, στο τέρμα της οδού Αδριανοπούλεως, είναι απάνθρωπες. 

Όποιος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή, δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το μέγεθος της αθλιότητας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης. Άνθρωποι και σκουπίδια σε ένα σωρό που δύσκολα ξεχωρίζει, παντελής έλλειψη υποδομών όπως δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και συνθηκών υγιεινής, σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνες και άχρηστα υλικά, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης πολυμελών οικογενειών μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η ανεργία μαστίζει τους κατοίκους, οι περισσότεροι ζούνε με τα επιδόματα της πρόνοιας και οι υπόλοιποι εργάζονται ως μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές. Η μαθητική διαρροή είναι μεγάλη - χωρίς να παραγνωρίζονται οι προσπάθειες ένταξης των τελευταίων ετών - και ο αναλφαβητισμός αποτελεί ένα από τα γνωρίσματα του πληθυσμού. 

πηγή


Πηγή: pancreta