Οι γυναίκες όλου του κόσμου ξεσηκώνονται κατά του Τραμπ - Ειδήσεις Pancreta

'Εχουν βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο του. Ο λόγος για τις γυναίκες, που σήμερα, μόλις μία μέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ξεσηκώνονται και βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Το κεντρικό κάλεσμα καλεί τις γυναίκες να φορέσουν ένα ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας και να ξεχυθούν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του σεξιστή πλανητάρχη. Με επίκεντρο την Ουάσιγκτον, είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν περίπου 673 Πορείες Γυναικών σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναίκες φορούν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας και τα βάζουν με τον Τραμπ

Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», με σκοπό να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά είναι και ένας αργκό τρόπος αναφοράς στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Τα λεγόμενα αυτά «pussy hats» χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες ως απάντηση στο διαβόητο βίντεο του 2005 όπου ο Τραμπ συζητά το πώς συμπεριφέρεται στις γυναίκες.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Washington Post τον περασμένο Οκτώβριο, ακούγεται ο διάλογος που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπίλι Μπους του Access Hollywood στο πλατό της σαπουνόπερας Days of Our Lives. Εκεί λίγο πριν τη συνέντευξη ο Τραμπ με ανοιχτό το μικρόφωνο ακούγεται να μιλά για τη συνάντησή του με μια όμορφη γυναίκα. «Της την έπεσα στο Παλμ Μπιτς. Της την έπεσα αλλά απέτυχα. Το παραδέχομαι. Προσπάθησα να την π@δήξω. Ήταν παντρεμένη. Της την έπεσα πολύ χοντρά». Συνεχίζοντας την περιγραφή της προσπάθειάς του ο Τραμπ ακούγεται να λέει ότι πήγε την γυναίκα αυτή να δει κάτι έπιπλα. «Της την έπεσα σαν σκύλος αλλά δεν μπόρεσα να τα καταφέρω και ήταν και παντρεμένη», προσθέτει.

Στη συνέχεια ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός λέει ότι «ξέρεις με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@@ι»

 

«Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας, μια έκκληση σε δράση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας», εξηγεί μια ακτιβίστρια που συμμετέχει στο κίνημα.

Στη σημερινή μεγάλη πορεία της Ουάσιγκτον περισσότερες από 2 εκατ. γυναίκες αναμένεται να δώσουν το παρών. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν και διασημότητες, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακτιβίστρια άρπαξε τον Τραμπ από τα... γεννητικά του όργανα [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαδηλώσεις παντού

Η αρχή έγινε στην μακρινή Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στο Σίδνεϊ περίπου 3.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν για την πορεία στο Χάιντ Παρκ προτού κατευθυνθούν προς το αμερικανικό προξενείο. Σύμφωνα με τις αρχές 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μελβούρνη.

«Δεν κάνουμε πορεία ως ένα κίνημα κατά του Τραμπ και μόνο, πραγματοποιούμε πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του λόγου μίσους, της ρητορικής της μνησικακίας, του μισογυνισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διοργανώτρια Μίντι Φράιμπαντ.

Στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποιήθηκαν πορείες σε τέσσερις πόλεις, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι.

Αλλού στην Ασία εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Τόκιο, περιλαμβανομένων Αμερικανών που ζουν στην πόλη.

Μέχρι και στη Μανίλα περίπου 200 διαδηλωτές μιας εθνικιστικής οργάνωσης των Φιλιππίνων διαδήλωσαν για μία περίπου ώρα κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Κάποιοι κρατούσαν πανό ζητώντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε ένα πορτρέτο του Τραμπ.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίαια επεισόδια στην Ουάσιγκτον κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

πηγή


Πηγή: pancreta