Δίωξη για υποκίνηση μίσους κατά Αρτέμη Σώρρα - Ειδήσεις Pancreta

Ποινική δίωξη για υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ' εξακολούθηση, ασκήθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για το αδίκημα αυτό, που είναι σε βαθμό πλημμελήματος (παραβίαση του αντιρατσιστικού νομού Ν.927/79 αρθρο1), ο Α. Σώρρας θα κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις, καθώς θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής και αφού δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο συνεντεύξεις ή δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες που αφορούν στη δράση του Α. Σώρρα. Μετά το τέλος της κάθε ποινικής έρευνας ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνάς του από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Αρτέμη Σώρρα.

πηγή


Πηγή: pancreta