Μπορεί το τείχος του Βερολίνου κα έπεσε, αλλά ένα άλλο τείχος υψώνεται αυτή τη φορά στο Μόναχο της Γερμανίας. Θα είναι ψηλότερο κατά 0,4 εκατοστά από το «Σιδηρούν Παραπέτασμα», ενώ θα κατασκευαστεί κατά μήκος του κέντρου ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην περιοχή του Νεουπέρλαχ.

Το «τείχος των προσφύγων», όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί συμβιβασμό της τοπικής κοινωνίας με τις τοπικές αρχές ώστε να κατασκευαστεί το κέντρο για τα προσφυγόπουλα.
Μάλιστα οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν τους νοιάζει καθόλου που το τείχος είναι τόσο ψηλό, από τη στιγμή που τους χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Αφού μας χωρίζει από τα προσφυγόπουλα, θα είμαστε ευχαριστημένοι», λένε.

www-kar-org-gr_2016-11-07_12-01-25_1

Από την άλλη, η ανέγερση του τείχους έχει προκαλέσει την οργή άλλων κατοίκων, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινότητας να το αποκαλεί «τέρας του τείχους». 

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σπίτια ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο, εκφράζοντας την άποψη ότι το τείχος είναι απαίσιο. «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ξύλινος τοίχος με λουλούδι και όχι ένα μεγάλο πέτρινο τείχος», εξήγησε.

Οι πρόσφυγες έχουν γίνει αιτία διαμάχης μεταξύ των ντόπιων σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Την Παρασκευή, μια ομάδα 30 ακροδεξιών χτύπησαν τρεις νεαρούς Αφγανούς πρόσφυγες στην ανατολική Γερμανία, ενώ σε άλλη πόλη αναφέρθηκαν δύο περιστατικά με νεοναζί να εκσφενδονίζουν πέτρες και ρατσιστικές ύβρεις κατά προσφύγων.

πηγή


Πηγή: pancreta