Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά άρχισε η παναττική κινητοποίηση, που πραγματοποιούν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Η μεγάλη διαμαρτυρία συνεχίστηκε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας και πλέον έχει φτάσει στο Σύνταγμα.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Εδώ εδώ κάθε μέρα εδώ, ελάτε εσείς να ζήσετε με 400 ευρώ», «κάτω τα χέρια από τις συντάξεις» και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση»

Συνταξιούχοι χαρακτήρισαν «κουρελόχαρτο» τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις έβαλαν σε αυτοσχέδια πυρά έξω από το υπουργείο.

«Όπως μας έκαψαν τις ζωές, έτσι καίμε συμβολικά τις επιστολές του Κατρούγκαλου», τόνισαν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε το εξής:

Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα υποφέρουν και τα δικαίωματά τους κατακρημνίζονται για να πληρώνονται τραπεζίτες και αφεντικά. Η σημερινή κυβέρνηση ξεπερνάει τις προηγούμενες, όταν λέει ότι δεν υπήρξαν περικοπές στις συντάξεις. Η επιστολή Κατρούγκαλου είναι επαίσχυντη γι αυτό την επιστρέψαμε.

Αυτοσχέδια πυρά έξω από το υπουργείο Εργασίας Πυρά έξω από το υπουργείο Εργασίας | «Εφ.Συν». / Μ. Α. Κωνσταντόπουλος
 

«Εσείς τα φάγατε, εσείς να τα πληρώσετε» έγραφε μία πικέτα που φορούσε διαδηλωτής. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας στο οποίο επέστρεψαν τις επιστολές, που έλαβαν από αυτό, ως απαράδεκτες.

Ο κ. Κουμπούρης είχε τονίσει ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%. 

πηγή


Πηγή: pancreta