Μπορεί η ώρα να άλλαξε τα ξημερώματα της Κυριακής, αυτό όμως δεν ισχύει για ολόκληρο το νησί της Κύπρου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, από σήμερα ισχύει διπλή ώρα και συγκεκριμένα η χειμερινή ώρα ισχύει στις ελεύθερες περιοχές και η θερινή στις κατεχόμενες.

Αυτό συνέβη γιατί η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία που δεν θα υιοθετήσει την ευρωπαϊκή πρακτική αλλαγής της ώρας σε χειμερινή. Η συγκεκριμένη απόφαση για μη αλλαγή ώρας στην Τουρκία, είχε ανακοινωθεί από τον Ερντογάν ο οποίος είχε πει τον Σεπτέμβριο πως το μέτρο θα βοηθήσει τους πολίτες «να επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».

Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε στα Ελληνικά και στα Τούρκικα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στον λογαριασμό του: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα», ενώ και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ανήρτησε το μήνυμα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».

πηγή


Πηγή: pancreta