Γερμανία: Φώναζαν «άντε πήδα» σε 17χρονο πρόσφυγα πριν αυτοκτονήσει - Ειδήσεις Pancreta

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Σμελν της Θουριγγίας στη Γερμανία. Ένας 17χρονος πρόσφυγας από τη Σομαλία πήδηξε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε. Το πιο άγριο στοιχείο αυτής της υπόθεση, ωστόσο, είναι ότι περαστικοί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο φώναζαν στο παιδί «άντε πήδα». 

Ο αρμόδιος για τη φροντίδα ομάδας νεαρών μεταναστών κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ στο σημείο. Ο 17χρονος πρόσφυγας είχε βγει στο περβάζι ενός παραθύρου στο πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας, από όπου και τελικά πήδηξε. 

Το τοπικό κανάλι ΜDR ανέφερε ότι ο 17χρονος είχε μόλις επιστρέψει από ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα καθώς έπασχε από κατάθλιψη.

Η αστυνομία της πόλης δεν ανέφερε ότι υπήρξαν προτροπές από περαστικούς στο παιδί να πηδήξει, ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Σβεν Σράντε σε δηλώσεις του ανέφερε το περιστατικό. 

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι περαστικοί έμειναν αρκετή ώρα να παρακολουθούν το συμβάν και φαίνεται ότι ακούστηκαν κάποιοι να φωνάζουν: “άντε, πήδα”», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Αν κάποιος αντιμετωπίσει το συμβάν αυτό σα να παρακολουθεί ταινία και μετά σκεφτεί ότι πρέπει να ενθαρρύνει κιόλας, είναι μια απίστευτη πράξη», κατήγγειλε ο Σράντε.

Ο Ματίας Μπέργκαμαν, τοπικός αξιωματούχος της Θουριγγίας, επεσήμανε ότι κάποιοι από τους παριστάμενους τραβούσαν φωτογραφίες από τα κοντινά μπαλκόνια.

πηγή


Πηγή: pancreta