Παραδόθηκε ο χρυσαυγίτης δράστης του φονικού - Ειδήσεις Pancreta

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός (και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, στη Μεσσηνία) που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα, στην οδό Πανόρμου.

Ο δράστης εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 12:45 το μεσημέρι του Σαββάτου συνοδευόμενος από συγγενείς του, παραδόθηκε, ενώ παρέδωσε και το όπλο του φόνου.

Τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί βρίσκονταν σε επαφές με τα αδέλφια του, τα οποία και έπεισαν τον κατηγορούμενο να παραδοθεί.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αν και μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει πει για ποιον λόγο προέβη στη δολοφονία, μαρτυρίες στη γειτονιά αναφέρουν ότι ο θύτης καβγάδιζε συχνά με το θύμα το τελευταίο διάστημα.

Αιτία ήταν η απρεπής συμπεριφορά του δράστη (σ.σ. γυμναζόταν στο γυμναστήριο του θύματος) σε βάρος γυναικών-πελατισσών.

Μάλιστα, ο δράστης φέρεται πάνω σε καβγά να είχε απειλήσει το θύμα ότι θα του κάψει το αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη απειλή οδήγησε το θύμα να τοποθετήσει τρεις κάμερες έξω από το γυμναστήριο.

Οι κάμερες αποτέλεσαν την αφορμή για τον τελευταίο καβγά έξω από το γυμναστήριο, που κατέληξε στην τραγωδία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Κάποια στιγμή ο δράστης έφυγε από το σημείο προειδοποιώντας: «Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου».

Σε λίγη ώρα επέστρεψε οπλοφορώντας και το θύμα, που βρισκόταν έξω από το γυμναστήριο, τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη και ύστερα ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος το θύμα, το οποίο είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, με το όπλο στο χέρι, περπάτησε την οδό Βατοπεδίου μέχρι και την Πανόρμου, χαιρέτησε έναν καταστηματάρχη φίλο του και εξαφανίστηκε.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός και η... δράση του

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, όπως είχε μεταδώσει η εφημερίδα «Ελευθερία» στα τέλη Αυγούστου, είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση «ταγμάτων ασφαλείας» που θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία, στο δήμο Οιχαλίας.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Παρουσίαση ψηφοδελτίου - Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο πρώτος από αριστερά |

Σε ανακοίνωσή του προς την εφημερίδα καλούσε τους νέους «από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση», ενώ περιέγραφε τους στόχους των «Ταγμάτων Ασφαλείας» ως εξής:

«Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».


Πηγή: efsyn.gr