«Πράσινο φως» για το ντηλ Σκλαβενίτης-Μαρινόπουλος - Ειδήσεις Pancreta

Το σχέδιο της Σκλαβενίτης για τη διάσωση της Μαρινόπουλος ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως. Η εξέλιξη αυτή δίνει το «πράσινο φως» για ολοκλήρωση του ντλη μεταξύ των δύο εταιρειών, ωστόσο, απομένει να δώσουν το «οκ» και τα ΔΣ της Πειραιώς και της Εθνικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο Σκλαβενίτης αποκτήσει τον Μαρινόπουλο θα χορηγηθεί δάνειο 360 εκατ. Ευρώ με επιτόκιο 1,6%, ενώ θα υπάρξει διαγραφή υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές έως 50% (το ποσοστό μένει να διευκρινιστεί).

Η απόφαση της Aplha Bank έρχεται σε συνέχεια της ανάλογης απόφασης που είχε λάβει και η Eurobank, ενώ Πειραιώς και Εθνική θα αποφασίσουν την Πέμπτη.

Σημειωτέον ότι το δάνειο θα χορηγηθεί για να εξοφληθούν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος, στους οποίους οφείλει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες θα διατηρούν το δικαίωμα να κεφαλαιοποιήσουν ποσοστό από περίπου 5% η καθεμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκλαβενίτης θα «ρίξει» στη νέα εταιρεία επιπλέον κεφάλαια 125 εκατ. Ευρώ, ενώ μέρος αυτών των κεφαλαίων έχει ήδη διοχετευθεί στην αγορά το προηγούμενο δίμηνο για την υποστήριξη της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της έγκρισης του σχεδίου διάσωσης θα σημάνει και το τέλος της αλυσίδας Carrefour–Μαρινόπουλος, καθώς το σήμα της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας θα εξαφανιστεί από την αγορά.


Πηγή: efsyn.gr