Η φρίκη του πολέμου στη Συρία σε μία εικόνα - Ειδήσεις Pancreta

Έξι χρόνια ενός παράλογου πολέμου στη Συρία και η αιματοχυσία δεν έχει τέλος. Η βία είναι καθημερινό φαινόμενο σε μία χώρα που δεν μπορεί καν να υπολογιστεί ακριβώς πόσοι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τόσοι προσπαθούν καθημερινά να την εγκαταλείψουν, προς αναζήτηση όχι ίσως μιας καλύτερης ζωής, όσο της ζωής καθ’αυτής.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πολλές. Μία όμως εικόνα από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, αποτυπώνει ίσως όσο καμία άλλη το πραγματικό πρόσωπο και τη φρίκη του πολέμου στη Συρία.

Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ο 5χρονος Ομράν Νακνές.

Η φωτογραφία μοιράστηκε στα social media από τον δημοσιογράφο της Telegraph Ραφ Σάντσες κι έφτασε στα χέρια του από τον γιατρό στα χέρια του οποίου βρέθηκε ο μικρός και ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Το σπίτι του στο Χαλέπι έγινε εχθές στόχος βομβαρδισμού. Πέραν του πεντάχρονου από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλα 4 παιδιά, μια γυναίκα και δύο άντρες.

Όπως γράφει η Telegraph:

«Τα ξυπόλυτα πόδια του Ομράν Ντακνές φτάνουν ίσα-ίσα μέχρι την άκρη της καρέκλας όσο περιμένει το ασθενοφόρο που θα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο να ξεκινήσει.

Τα μάτια του 5χρονου αντικατοπτρίζουν το σοκ του, και φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το αίμα που τρέχει από μία πληγή στο μέτωπο του».

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο απεγκλωβισμός του από τα σωστικά συνεργεία. Ο μικρός βγαίνει από τα συντρίμμια μες στη σκόνη.

Είναι ήρεμος και δεν κλαίει. Μόνο ζει το δράμα του βουβά…


Πηγή: tvxs.gr