Οι 23 «υποθέσεις Πολάκη» στον αντεισαγγελέα - Ειδήσεις Pancreta

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα κατέθεσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Αφορμή, αποτέλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος είχε πει :«...Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως ορίζει ο νόμος στο γραφείο του υπουργού.

Στην κατάθεσή του, η οποία διήρκησε 5 ώρες περίπου, ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στον αντεισαγγελέα, ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Για μερικές μάλιστα από τις υποθέσεις αυτές το ΣΕΥΥΠ έχει καταθέσει νέα πορίσματα εντός του τρέχοντος έτους.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ολόκληρο το έγγραφο | ΕΦ.ΣΥΝ.
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ολόκληρο το έγγραφο | ΕΦ.ΣΥΝ.

Ιδιαίτερη μνεία στην κατάθεσή του έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (23/06), στο οποίο αναφέρονται ουκ ολίγες υποθέσεις στο χώρο της Υγείας, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πορίσματα του ΣΕΥΥΠ από το 1990, αλλά δεν έχουν ακόμα τελεσιδικίσει.

Ο αντεισαγγελέας θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της Υπουργικής κατάθεσης προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.


Πηγή: efsyn.gr