Βραζιλία: Πυροβολήθηκε θανάσιμα τζάγκουαρ σε τελετή για τους Ολυμπιακούς - Ειδήσεις Pancreta

Η «Τζούμα», το θηλυκό τζάγκουαρ που αλυσοδεμένο χρησιμοποιήθηκε ως μασκότ σε λαμπαδηδρομία εν’όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτη της Βραζιλίας, στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας.

Αρχικά δόθηκαν ηρεμιστικά με βέλη στο ζώο που «παρέμεινε απειλητικό» κι έτσι δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι από στρατιώτη που πυροβόλησε εν ψυχρώ.

«Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο» ανέφερε στη συνέχεια η  Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών του Ρίο, σε ανακοίνωσή της στο Facebook.

Φιλοζωικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η αμερικανική PETA, καταδικάζουν τη «θανάτωση ζώου σε αιχμαλωσία, μπροστά στην ολυμπιακή φλόγα».

Η «Τζούμα» είχε μεγαλώσει σε ζωολογικό κήπο στον Αμαζόνιο μαζί με τα υπόλοιπα 6 αδέρφια της και ανήκει στο είδος των ιαγουάρων που απειλείται με εξαφάνιση στην Λατινική Αμερική.

‘Ενα χαμογελαστό, κατά τραγική ειρωνεία, τζάγκουαρ, παραμένει ως μασκότ  της ολυμπιακής ομάδας της οικοδέσποινας Βραζιλίας.


Πηγή: ert.gr