Αγγλία: Τα αγόρια μπορούν να φορούν φούστες στο σχολείο βάση νέας πολιτικής για την ταυτότητα φύλου - Ειδήσεις Pancreta

Τα αγόρια στο σχολείο θα επιτρέπεται να φορούν φούστες και τα κορίτσια να φορούν παντελόνια (σχολικές στολές)  στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής σχετικά με την ταυτότητα φύλου  που θα εφαρμοστεί σε όλη τη Βρετανία.

Ογδόντα κρατικοί θεσμοί, συμπεριλαμβανομένων 40 δημοτικών σχολείων, είτε έχουν αφαιρέσει τις αναφορές σε «αγορίστικη» και «κοριτσίστικη» σχολική φορεσιά, ή έχουν αναθεωρήσει την πολιτική τους για το σχολικό ντύσιμο.

Είναι μέρος μιας προσπάθειας, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, για τα σχολεία να είναι πιο ανοιχτά σε παιδιά που αμφισβητούν την ταυτότητα του φύλου τους.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας έχουν προειδοποιήσει  για τον κίνδυνο και τον ρατσισμό που εμπεριέχουν οι  τρέχουσες πολιτικές, εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών μαθητών (ΛΟΑΤ).

Ένας εκπρόσωπος του Stonewall είπε στην  Independent: «Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη στήριξη των νέων σε θέματα ταυτότητας φύλου που θα τους κάνουν να αισθανθούν ευτυχείς, ευπρόσδεκτοι και αποδεκτοί στο σχολείο, γι αυτό και αυτή η κίνηση είναι ενθαρρυντική.»

«Κανένα τρανς άτομο δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να παρουσιάζεται με έναν τρόπο που τον κάνει να αισθάνεται άβολα. Όταν γίνεται έτσι, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιο, ιδιαίτερα για τους νέους.»

Τον Ιανουάριο, το Brighton College, ένα  ιδιωτικό σχολείο 170 χρονών, από τα κορυφαία σχολεία στην Αγγλία για τα ακαδημαϊκά του αποτελέσματα, άλλαξε την πολιτική του για την σχολική στολή,  επιτρέποντας στους μαθητές να φορούν την αγορίστικη ή την κοριτσίστικη, ανάλογα με το φύλο που νοιώθουν άνετα, και όχι με αυτό που απαραίτητα γεννήθηκαν.

Ο Richard Cairns, διευθυντής  του σχολείου, δήλωσε πως:

«Αυτή η αλλαγή έγινε μετά από αιτήματα από έναν μικρό αριθμό οικογενειών. Συμβαδίζει με την ισχυρή προσωπική μου πεποίθηση, ότι τους νέους πρέπει να τους σεβόμαστε για αυτό που είναι », είπε.

«Αν κάποια αγόρια και κορίτσια είναι πιο ευτυχισμένα  αναγνωρίζοντας τους εαυτούς τους με διαφορετικό φύλο από εκείνο στο οποίο γεννήθηκαν, τότε η δουλειά μου είναι να βεβαιωσω ότι αυτό θα είναι αποδεκτό. Το μόνο καθήκον ως διευθυντής  είναι η ευημερία και η ευτυχία τους. «

Το Allens Croft School στο Birmingham πιστεύεται ότι είναι το πρώτο κρατικό σχολείο του δηλώνει ότι έχει στολή που έχει «ουδέτερο φύλο».

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Educate and Celebrate» Εκπαιδεύστε και Γιορτάστε», έχει λάβει περισσότερες από 200.000 λίρες σε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για κάνουν σεμινάρια σχετικά με την ισότητα και την διαφορετικότητα, στο προσωπικό που εργάζεται στα  σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Julia Neal, πρόεδρος της επιτροπής για την ισότητα και τη διαφορετικότητα στην ένωση δασκάλων, είπε ότι « η προκατάληψη για την ταυτότητα φύλου» πρέπει να αμφισβητηθεί.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει τα ανώτερα κλιμάκια και τα ανώτερα διοικητικά όργανα να κατανήσουν ότι υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις σε σχολεία που  διαχωρίζουν εντελώς τα φύλα, τόσο με τις τουαλέτες αγοριών- κοριτσιών, όσο και με τις στολές.

«Αν υπάρχει ρευστότητα στο φύλο θα πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία των ουδέτερων εγκαταστάσεων.  Και πρέπει να καταλάβουν πως οι μαθητές θα αποφασίζουν το πως θέλουν να αναφέρονται σε αυτούς, να λένε αυτός ή αυτή. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή. «

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ένα ισλανδικό δημοτικό σχολείο αφαίρεσε τις πινακίδες των δύο φύλων από τις τουαλέτες του, έτσι ώστε να μην αναγκάζει κανέναν ή καμία σε μια προ-σχεδιασμένη μορφή.


Πηγή: hitandrum.gr