Ένας στους τρεις οφειλέτες δε θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του εάν τελικά τεθεί ως όριο στις οφειλές το ποσό των 200.000 ευρώ, ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ μετέφεραν τις ανησυχίες των υπερχρεωμένων καταναλωτών και εξέθεσαν τις απόψεις της Ένωσης.
Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από τον κ. Δραγασάκη τόσο για τις θέσεις της Κυβέρνησης, αναφορικά με την διάσωση της κύριας κατοικίας και τη γενικότερη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Γεροβασίλη: Κανείς δεν θα χάσει το σπίτι του

Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε «από την 1η του έτους να επιστρέψει η σταθερότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα, όπως προστασία της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και 100 δόσεις, το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση για πιθανή απειλή της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό να εξασφαλιστεί. «Είμαστε διατεθειμένοι», σημείωσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα».

Σταθάκης: Θα βρεθεί λύση για την Α” κατοικία

Για θετικό πνεύμα στις συζητήσεις με τον Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενώ για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί λύση η οποία θα δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες και θα συνιστά ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία».


Πηγή: nooz.gr