Σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας - Ειδήσεις Pancreta

Με στραμμένα τα μάτια όλα της ανθρωπότητας στην Αρχαία Ολυμπία αρχίζει, σήμερα το ταξίδι της για την μακρινή Βραζιλία η Ολυμπιακή Φλόγα.

Μια φλόγα-μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, ελπίδας και συναδέλφωσης. Στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, έστω και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, ακουμπά η ελπίδα ότι η ανθρωπότητα θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της εμπνευσμένη από παναθρώπινες αξίες και αρχές.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αρχίσει σήμερα το ταξίδι της με τελικό προορισμό το μακρινό Ρίο ντ Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα φιλοξενηθούν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η φλόγα θα ταξιδέψει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας.

Η τελετή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, αλλά και της βραζιλιάνικης αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016» Κάρλος Νούζμαν.

Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και επόμενος ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.


Πηγή: cnn.gr