Το Mega κατάφερε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 170 ευρώ - Ειδήσεις Pancreta

Στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για διάθεση 50 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο ένας επενδυτής αγόρασε 572 μετοχές και έδωσε κεφάλαιο στο κανάλι 170 ευρώ.

Όπως γράφει η ΕΦΣΥΝ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τηλέτυπος, με την οποία η εταιρεία επεδίωκε να συγκεντρώσει 15,118 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της με τις τράπεζες, ολοκληρώθηκε χθες με μηδενική κάλυψη καθώς κανείς από τους υφιστάμενους μεγάλους μετόχους του Mega Channel, ήτοι η Πήγασος Εκδοτική της πλευράς Μπόμπολα (ελέγχει το 32,73%), η ΔΟΛ Α.Ε. της πλευράς Ψυχάρη (συμμετέχει με 22,11%) και η οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό μέσω υπεράκτιων εταιρειών, δεν έβαλε λεφτά στο ταμείο της εταιρείας.

Από τις 50.396.500 νέες μετοχές που εκδόθηκαν στην τιμή των 0,30 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία δύο νέες προς μια παλιά, αποκτήθηκαν από κάποιον επενδυτή μόλις… 572 μετοχές αξίας 170 ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσοστό κάλυψης να διαμορφωθεί επισήμως στο 0,001% και να μείνουν αδιάθετοι συνολικά 50.395.928 τίτλοι.

Το παράθυρο ευκαιρίας, ώστε η Τηλέτυπος να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της, παραμένει τυπικά ανοιχτό καθώς η επιτυχία ή μη της αύξησης κεφαλαίου θα κριθεί από το αν θα υπάρξει επενδυτής ή επενδυτές που θα αγοράσουν τις αδιάθετες μετοχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τηλέτυπος, «ο τρόπος διάθεσης θα αποφασιστεί σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του νόμου 2190/1920», ενώ όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, κρίσιμη ημερομηνία για επίσημη γνωστοποίηση των σχετικών αποφάσεων είναι η ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση αν η μη συμμετοχή των βασικών μετόχων στην άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, δεν υποκρύπτει κάποιο τακτικό σχεδιασμό που θα ξεδιπλωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της απόφασης διάθεσης των μετοχών, οι εξελίξεις δεν προοιωνίζονται θετικές για την εταιρεία Τηλέτυπος, στην οποία απασχολούνται σήμερα περίπου 500 εργαζόμενοι.


Πηγή: koutipandoras.gr