Ουγκάντα: θυσίασαν μικρά παιδιά για «καλή τύχη» στις εκλογές - Ειδήσεις Pancreta
Τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ακρωτηριασμού και δολοφονίας μικρών παιδιών τα οποία θυσιάστηκαν - κυριολεκτικά - στο βωμό της εκλογικής νίκης, καταγγέλθηκαν στην Ουγκάντα κατά την πρόσφατη προεκλογική εκλογική περίοδο, όπως αποκάλυψε ανθρωπιστική οργάνωση για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οργάνωσης Kyampisi Childcare Ministries (KCM), που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, οι δολοφονίες σημειώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τα μέσα του περασμένου μήνα, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Φεβρουαρίου, μέσω της οποίας ο πρόεδρος Γιουέρι Μουσέβενι κέρδισε ακόμη μία - την πέμπτη - θητεία στην εξουσία, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να εκφράζουν ενστάσεις για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας.
Η τελετουργική αιματοχυσία μέσω της θυσίας μικρών παιδιών δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους, καθώς αρκετοί στην Ουγκάντα εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι αποκαλούμενες «θυσίες αίματος» φέρνουν καλοτυχία, πλούτη και δύναμη, προσδιόρισε η εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Αναφερόμενος στην αποτρόπαια αποκάλυψη, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας ανέφερε ότι κατά το 2015 υπήρξαν επτά υποθέσεις ανθρωποθυσίας παιδιών και άλλες έξι ενηλίκων, προσδιορίζοντας, μάλιστα, πως σε κάποια από τα πτώματα που εντοπίστηκαν είχαν αφαιρεθεί η καρδιά και το συκώτι ενώ σε δύο περιστατικά έλειπαν και τα κεφάλια των θυμάτων. Παρότι οι τοπικές Αρχές προέβησαν σε συλλήψεις υπόπτων, καμία από τις υποθέσεις δεν έχει φτάσει ακόμη στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με έρευνα του 2014, αν και οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας καταδικάζουν την πρακτική των θυσιών αίματος, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν πως οι θυσίες - ακόμη και μικρών παιδιών - «είναι απαραίτητες», ιδίως για την προστασία κάποιου από μεγάλη κακοτυχία.

Πηγή: tovima