Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Σταύρος Ψυχάρης στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει από τους καναλάρχες σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφού με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής με τίτλο «Ο ηγέτης, ο εκδότης και...η γάτα των Ιμαλαϊων», η οποία μάλιστα αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο vima.gr με ημερομηνία 28.2.16 -δηλαδή την επομένη και ώρα ανάρτησης 05.45!-, φωτογραφίζει τον πρωθυπουργό να του είχε ζητήσει από το καλοκαίρι του 2014 να τον στηρίξει πολιτικά, με αντάλλαγμα να χαριστούν τα δάνεια στον εκδότη, ο οποίος, επίσης, θα καθίστατο αργότερα και καθολικός ιδιοκτήτης του Mega. 

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, με το γραφείο του πρωθυπουργού να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό. Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται, κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Ως απάντηση το «ΒΗΜΑ» εξέδωσε δική του ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί το Μαξίμου για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και απειλεί με...αποκαλύψεις. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο»... το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν». 

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Στ. Ψυχάρης είχε απαντήσει αρνητικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία του ζήτησε να προσκομίσει δηλώσεις «πόθεν έσχες» περασμένων ετών, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των τραπεζικών δανείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Ο εκδότης παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει αποδείξεις ούτε και αντίγραφα δηλώσεων των παλαιότερων ετών, για τα οποία η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος έχει ενημερώσει την επιτροπή πως δεν έχουν εντοπιστεί, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε τηρήσει τις υποχρεώσεις του στο ακέραιο και φέρεται να καλεί τους αρμόδιους να τις αναζητήσουν. Τα χρόνια για τα οποία δεν έχουν βρεθεί δηλώσεις «πόθεν έσχες» αφορούν τη δεκαετία 1997-2007 (χρήση του προηγούμενου έτους) με εξαίρεση το 2002 (χρήση 2001).

Παράλληλα, κατά του εκδότη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου. Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας ALPHA BANK που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια. Η δίωξη συνίσταται στα προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο ΔΟΛ (ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη) είναι ο πλέον υπερδανεισμένος από τους μιντιακούς ομίλους, οφείλοντας συνολικά στα πιστωτικά ιδρύματα περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ.


Πηγή: efsyn.gr