Μεγάλη έκρηξη στην Άγκυρα με τουλάχιστον 11 νεκρούς και 10 τραυματίες - Ειδήσεις Pancreta

Μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικό κοιτώνα στο κέντρο της Άγκυρας. Το σημείο είναι πολύ κοντά στο γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 11 νεκροί και 10 τραυματίες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Πρόκειται για οργανωμένο χτύπημα με παγιδευμένο όχημα, το οποίο είχε ως στόχο στρατιωτικά λεωφορεία που εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο. Λίγο μετά την έκρηξη η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη ελεγχόμενη.

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανέφερε ότι πρόκειται για «πράξη τρομοκρατίας», ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν ενημερωτικό μπλακ-άουτ, απαγορεύοντας στα ΜΜΕ να μεταδίδουν πληροφορίες για το χτύπημα πέραν των επίσημων ανακοινώσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ δεν αποκλείεται η επίθεση να σχετίζεται με την κλιμάκωση τωμ βομβαρδισμών κατά κουρδικών στόχων στη Συρία, αλλά και της κλιμάκωσης των αστυνομικών επιχειρήσεων εναντίον των κούρδων της νοτιανατολικής Τουρκίας.


Πηγή: tvxs.gr