Κλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού - Ειδήσεις Pancreta

Σε συναγερμό λόγω κορονοϊού έχουν τεθεί ήδη κάποια από τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, με απόφαση του διευθυντή του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό για ποιους ακριβώς λόγους.

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ, που έκανε έμμεση αναφορά σε κρούσματα κορονοϊού, λέγοντας ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα σχολείο μπορεί να κλείσει κατόπιν εμφάνισης άνω των τριών κρουσμάτων. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.

Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την Παρασκευή και όπως είχε καταγγείλει μιλώντας Στο Κόκκινο η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, «Διευθύντρια σχολείου στην Καισαριανή, απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥ μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα covid εκπαιδευτικό και η οδηγία ήταν να απουσιάσει ο ίδιος ο συνάδελφος, οι στενές επαφές του να κάνουν με δικά τους έξοδα τεστ και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν στο σχολείο. Χωρίς ιχνηλάτιση».

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τμήματος του 2ου Γυμνασίου Πύργου, στο οποίο ανήκει ο μαθητής που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό ελήφθη σήμερα. Το τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι αναμενόταν η επιβεβαίωση του πρώτου τεστ με ένα δεύτερο προτού ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η λειτουργία του τμήματος, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε η αναστολή των μαθημάτων. Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Όπως αναφέρεται στα σημερινά στοιχεία  του υπουργείου, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, κλειστό μέχρι 27/09
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, κλειστό μέχρι 27/09
  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, κλειστό μέχρι 27/09
  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, κλειστό μέχρι 18/09

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.
Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.


Πηγή: tvxs.gr