Εμβόλιο μέσα στον μήνα υπόσχεται τώρα ο Τραμπ - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ισχυρίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τα... δίνει όλα τον τελευταίο καιρό ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε με τον τρόπο του τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer Inc., που έχουν διατυπωθεί προηγούμενα μέσα στο μήνα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπεραμύνθηκε, ως συνήθως, την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του και σχολίασε «είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο. Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

Μόνο χθες στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 37.017 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 6,61 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 στους 195.699 θανάτους.

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια συνέντευξη του φρόντισε να μπερδέψει την κατάσταση μιλώντας για «ανοσία αγέλης», χρησιμοποιώντας τον όρο herd mentality και όχι herd immunity.

«Ο ιός θα φύγει και χωρίς το εμβόλιο με τον καιρό, καθώς θα αναπτύξουμε ανοσία αγέλης και αυτό θα συμβεί» υποστήριξε.


Πηγή: pancreta.gr