Αυξάνονται τα θύματα στο ναυάγιο ανατολικά της Κρήτης - Διασώθηκε άλλο ένα άτομο - Ειδήσεις Pancreta

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Άλλη μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή, 12 μίλια ανατολικά της Κρήτης, όπου σημειώθηκε η βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα θύματα ανέρχονται πλέον σε τέσσερα - δύο γυναίκες και δύο παιδιά - ενώ 57 άτομα έχουν διασωθεί. 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμα άγνωστος.

Από τους διασωθέντες, 19 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε, ούτε ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου


Πηγή: efsyn.gr