Κατάργηση της τροπολογίας για κάμερες στις τάξεις ζητούν χιλιάδες πολίτες - Ειδήσεις Pancreta

Τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει το ψήφισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz σχετικά με την κατάργηση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για την ηλεκτρονική καταγραφή και μετάδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες για όσους μαθητές δεν μπορούν να παραστούν στο μάθημα λόγω της πανδημίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που εγκρίθηκε την Παρασκευή, προκαλώντας κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στο ψήφισμα τονίζεται πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία «καταργείται η προστασία και η ιδιωτικότητα της ζωής κυρίως των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών. Θα εκτίθενται παιδιά από την ευαίσθητη νηπιακή ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση τους σε πλατφόρμες που ουκ ολίγες φορές έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Θα στιγματίζονται από τις τυχόν λάθος απαντήσεις που θα δίνουν και πλέον θα φοβούνται να μιλήσουν. Οι δε δάσκαλοι και καθηγητές θα μεταδίδουν μια στείρα γνώση υπό τον φόβο μιας καλής αξιολόγησης και των ιδίων των γονέων που "καταλαθος"  θα επεμβαίνουν».

Τέλος, σημειώνεται πως «η κατάσταση αυτή έχει πάρει ένα δρόμο "παγίωσης". Τα παιδιά σταδιακά θα σταματήσουν να έχουν ελευθερία έκφρασης, κινήσεων και δικαίωμα να κάνουν λάθη και να μάθουν μέσα από αυτά. Θα βρίσκονται εγκλωβισμένα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή μετρώντας έτσι πάνω από 6 με 7 ώρες ημερησίως μπροστά από αυτήν με τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στις οθόνες. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr