28 οι νεκροί, 65 οι διασωληνωμένοι - Ειδήσεις Pancreta
Φωτο: O λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας
 
Εβδομήντα τέσσερα νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 966. Εξαιρετικά σημαντικές οι επόμενες εβδομάδες.

Σε 966 ανέρχονται πλέον τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα μας, μετά τα 74 που ανακοινώθηκαν σήμερα (Παρασκευή). 

Παράλληλα, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς είναι άνδρες, με υποκείμενο νόσημα. Την ίδια στιγμή, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να ανέρχεται στα 73 έτη. Αντίθετα, 52 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ως ευχάριστη είδηση το γεγονός πως αποσωληνώθηκαν 4 ασθενείς που είχαν διασωληνωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί. Όπως υπογράμμισε, είναι «εξαιρετικά σημαντικές» οι επόμενες εβδομάδες. 

Η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας κι αυτός πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr