«Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και δεν φοβάται κανέναν» – Στους 20 οι νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta
Φωτο: O λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας
 
Την εμφάνιση 48 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 20.

48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 743 . «Αυτή τη στιγμή η θεραπεία του νέου ιού είναι επιστημονικό θέμα. Γίνονται επιστημονικές μελέτες» σημείωσε, μεταξύ άλλων, o Σ. Τσίοδρας.

Οι άνθρωποι που εξέπνευσαν στη χώρα μας από τον κορωνοϊό είχαν μέση ηλικία τα 75 έτη, ενώ όλοι τους έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό πως μια 86χρονη γυναίκα και ένας 64χρονος άνδρας έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Από τους ασθενείς, 134 νοσηλεύονται και το 60% από αυτούς είναι άνδρες. Οι 45 από τους νοσηλευόμενους είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η αύξηση του αριθμού εκείνων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (10 περισσότεροι) οφείλεται και στο γεγονός ότι ο απολογισμός αποτυπώνει και στοιχεία από τις προηγούμενες ημέρες. Η μέση ηλικία των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι είναι τα 68 έτη, οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, 32 είναι αυτοί που έχουν πάρει εξιτήριο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr