Οι ειδικές πλατφόρμες για τους εργαζόμενους και τα ενοίκια - Ειδήσεις Pancreta

Υπογράφτηκαν και αναρτήθηκαν οι δύο υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης των πρόσφατων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

 
 

Πρόκειται για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους ύψους 800 ευρώ καθώς και την στήριξη εργαζόμενων-επιχειρήσεων μέσα από την μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας- επαγγελματικά).

Η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι για τους εργοδότες η οποία θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους (supportemployees.yeka.gr) θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου.

«Πρόκειται για τα δύο σημαντικά εργαλεία του Υπουργείου που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική αποζημίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του ιού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

  • Μόνο οι κύριοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που ήταν ενεργοί στις 20 Μαρτίου δικαιούνται να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και επιθυμούν την ένταξή τους (και των εργαζομένων τους) στο πακέτο διάσωσης. Μεταβολές σε ΚΑΔ μετά τις 20 Μαρτίου 2020 και για προγενέστερο χρονικό διάστημα δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr