Λιμενικοί αναγκάζουν Τούρκο διακινητή να δει τα πτώματα παιδιών - Ειδήσεις Pancreta

Τον σηκώνουν από το σημείο όπου τον έχουν αφήσει δεμένο με τις χειροπέδες, τον πηγαίνουν μέχρι τις σορούς των πνιγμένων παιδιών και του λένε «Κοίταξε!» Οι άνδρες του Λιμενικού θέλουν, πριν τον παραδώσουν στον εισαγγελέα Σάμου, να είναι σίγουροι ότι, θα δει το έγκλημα του με τα ίδια του τα μάτια. Η στιγμή είναι, χωρίς υπερβολές, συγκλονιστική.

Ο Τούρκος διακινητής που οδηγούσε βάρκα με πρόσφυγες με προορισμό τα ελληνικά παράλια, συνελήφθη από το Λιμενικό και εξαναγκάστηκε να δει τα άψυχα κορμιά τριών παιδιών που είχαν χάσει τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Το ρεπορτάζ είναι του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου SkyNews.

Ο διακινητής Ακ Οσκάρτ κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου, μετά την ανατροπή της λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες και ανατράπηκε στο βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο Τούρκος μόλις αντικρίζει τις σορούς ξεσπά σε κλάματα: Μπροστά του κείτονται τα άψυχα κορμιά ενός 4χρονου κοριτσιού και δύο αγοριών δύο ετών.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και πως δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει πρόσφυγες.

Παραδέχθηκε πως τέσσερις άλλοι Τούρκοι διακινητές τον έπεισαν να μπει στη βάρκα και πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που κλήθηκε να οδηγήσει πλοιάριο.


Πηγή: pancreta