Βίντεο Ντοκουμέντο: Αστυνομικός έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ - Ειδήσεις Pancreta

Αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, προσθέτοντας ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών ενώ το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά με διεξαγωγή μαθημάτων, άνδρας της ασφάλειας εισήλθε στον χώρο του Πανεπιστημίου και έβγαλε το όπλο του κατά των φοιτητών εντός του προαύλιου χώρου. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες».

Σχετικά με το σοβαρό περιστατικό, αίσθηση προκαλεί το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το οποίο σημειώνεται πως έχει τεθεί υπό την εποπτεία του Μαξίμου με Προεδρικό Διάταγμα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Σύμφωνα με το Πρακτορείο, «αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με τη μηχανή του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από άγνωστα άτομα». Ωστόσο, το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον αστυνομικό να βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γεγονός πως βγήκε και όπλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αστυνομία "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας. Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει. Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί φαίνεται ο αστυνομικός να κρατάει όπλο στο χέρι του, προτάσσοντάς το προς την πλευρά των φοιτητών, οι οποίοι αντιδρούν και του φωνάζουν...


Πηγή: tvxs.gr