Συνελήφθη πρώην υποψήφιος βουλευτής για σκάνδαλο δωροδοκίας - Ειδήσεις Pancreta

Στη σύλληψη του υποδιευθυντή του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, μέλους των Οικολόγων Πρασίνων και πρώην υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζαφειρόπουλου προχώρησαν άνδρες της Ασφάλειας, με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Ο Γ. Ζαφειρόπουλος φέρεται να ζήτησε «μίζα» από επιχειρηματία για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, όμως ο επιχειρηματίας ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία, κι έτσι όταν συναντήθηκε μαζί του τον πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία κατόπιν έρευνας βρέθηκαν σε συρτάρι στο γραφείο του στην τράπεζα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και πέντε υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Μετά τη σύλληψη του Γ. Ζαφειρόπουλου, η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να τον διαγράψει από μέλος της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος έπαψε να είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, με απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει. Ταυτόχρονα τα αρμόδια όργανα συνεδριάζουν με θέμα την παύση συμμετοχής του σε κάθε λειτουργία του κόμματος».


Πηγή: koutipandoras.gr