Περί τα 6.000 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί. Στους 132 οι νεκροί.
 

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες των επιστημόνων για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ικανού να σταματήσει τη διάδοση του μυστηριώδους νέου κορονοϊού  που έχει μολύνει χιλιάδες ανθρώπους στην Κίνα. 

Επιστήμονες που εργάζονται για κρατικές υπηρεσίες σε Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και εργαζόμενοι σε εταιρείες κολοσσούς όπως οι Johnson & Johnson, Moderna Therapeutics και Inovio Pharmaceuticals καταπιάνονται με το ίδιο αντικείμενο και τρέχουν κόντρα χρόνο.

Η έναρξη των προσπαθειών σε διεθνές πλέον επίπεδο ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι New York Times, στις 10 Ιανουαρίου όταν κινέζοι επιστήμονες ανάρτησαν την γενετική σύνθεση του ιού σε μια ανοιχτή βάση δεδομένων και μοιράστηκαν με αυτό τον τρόπο τα ευρήματά τους με την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως. 

Το επόμενο πρωί κιόλας ερευνητές του του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Ερευνητικού Κέντρου Εμβολίων στο Μέριλαντ έπιασαν δουλειά. Μέσα σε λίγες ώρες, είχαν εντοπίσει τα μέρη του γενετικού κώδικα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ιστορικά, τα εμβόλια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη εξάπλωσης ασθενειών. Ωστόσο, ακόμη και όταν η τεχνολογία, η γονιδιωματική και ο παγκόσμιος συντονισμός έχουν βελτιωθεί, επιτρέποντας στους ερευνητές να κινούνται σε μέγιστη ταχύτητα, η ανάπτυξη εμβολίων παραμένει μια δαπανηρή και επικίνδυνη διαδικασία.

Αύξηση των κρουσμάτων κατά 50%

O απολογισμός της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός στην Κίνα έγινε ακόμα πιο βαρύς, με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 132 (από 106 που ήταν μέχρι την Τρίτη το πρωί) ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.459 με αποτέλεσμα να φτάσουν τα 5.947. Ο δε αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανέρχονται, σύμφωνα πάντα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σε 9.239.

O αριθμός των περιστατικών που έχουν γίνει γνωστά αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε μόλις μία νύχτα, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως το πραγματικό νούμερο μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr