Άκαρπη η τριμερής, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις τράπεζες - Ειδήσεις Pancreta

Χωρίς συγκλίσεις και κοινή απόφαση ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα των απολύσεων των 24 υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, με τις οποίες παραβιάστηκε το εργασιακό status quo που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το οποίο δεν περιλαμβάνει τον όρο «απόλυση».

Κατά τη συνάντηση η διοίκηση της Τράπεζας, όχι μόνο επέμενε στην απόλυση των 24, αλλά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και για άλλους 120 εργαζόμενους. Παράλληλα, απέρριψε κάθε μεσολαβητική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας.

 

Απαντούν με κινητοποιήσεις

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας), Σταύρος Κούκος, διαβεβαίωσε μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης, πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά, μέσα στην περίοδο των εορτών. 

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει αύριο (Πέμπτη) για να εξετάσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι διαδήλωσαν επί της οδού Σταδίου, ενώ ήταν υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων που συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΟΤΟΕ. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr