Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ, με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

Σήμερα Πέμπτη θα επηρεαστούν τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους έντονες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. 

Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ οι δυτικές Κυκλάδες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας. Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αύριο Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες θα επηρεαστεί η ανατολική Κρήτη και οι ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Σποράδες.

Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, όπως προβλέπονται από το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα TALOS-ΕΡΜΗΣ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr