Διώξεις κατά των συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου - Ειδήσεις Pancreta

Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος 28 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια της Κυριακής, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αναβολή πήραν 24 κατηγορούμενοι μετά από δικό τους αίτημα, ενώ τέσσερις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν προκειμένου να δικαστούν μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας 28 εκ των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για: Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, τελεσθείσες και σε απόπειρα, παράβαση του νόμου περί κροτίδων, φωτοβολίδων κλπ.

24 κατηγορούμενοι, όλοι φοιτητές, που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ζήτησαν και πήραν αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου. Τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στο Μονομελές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι που βρισκόντουσαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους χθεσινούς συλληφθέντες. «Δεν σας έφτασε το ξύλο που φάγατε χθες» φώναξε ένας άνδρας των ΜΑΤ, ενώ λίγο αργότερα επιτέθηκαν και σε γονείς συλληφθέντων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα παιδιά τους.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr