Συνεχίζεται η ανθρώπινη τραγωδία στο Αιγαίο καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται αλλά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν το πέρασμα από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα ξημερωματά της Παρασκευής σε δυο διαφορετικά ναυάγια στα Δωδεκάνησα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους συνολικά 17 άνθρωποι.

Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Καλόλυμνο και Κάλυμνο, το λιμενικό ανέσυρε 14 σορούς έχοντας κατορθώσει να διασώσει 138 ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους.

Στην περιοχή, έσπευσαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex αλλά και ένα Super Puma που επιχειρούν στην προσπάθεια διάσωσης.

Την ίδια ώρα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου σκάφος του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις.

Τα σημερινά περιστατικά έρχονται ως συνέχεια των συγκλονιστικών εικόνων που διαδραματίστηκαν προχθες το βράδυ στο Μόλυβο, όπου μικρά παιδιά, αναίσθητα στην αγκαλιά των γονιών τους, έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, όταν ανετράπη το δουλεμπορικό πάνω στο οποίο επέβαιναν.

Από αυτό το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 40 άτομα αγνοούνται και διασώθηκαν 242.


Πηγή: ethnos