Η Κρήτη τίμησε την Εθνική Επέτειο – Η παρέλαση στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ηράκλειο.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δ/ντης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λέριος Νικόλαος. 

Γύρω στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας με επιμνημόσυνη δέηση, ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων.

Στέφανα κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης), εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων   Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος Δ.Ε. Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, ο Σύλλογος Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Σωματεία Μικρασιατών, Αναπηρικές Οργανώσεις, Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις καθώς και Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Στις 12 ξεκίνησε και η παρέλαση από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνεχίζει προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκληρώνει στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο ξεκίνησαν από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr