Στον «αέρα» τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου- Έκπτωτος ο εργολάβος και με δικαστική απόφαση - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Στον αέρα είναι πλέον τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του «σταυρού» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος από το δήμο Ηρακλείου, καθώς στην ουσία είχε εγκαταλείψει το έργο, και η προσφυγή του κατά της απόφασης έκπτωσης απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων.

Η εργολαβία στη λεωφόρο Δικαιοσύνης στην πραγματικότητα δεν προχώρησε ούτε κατά το 50%, ενώ τα έργα στους υπόλοιπους δρόμους (Έβανς, Χατζημιχάλη Γιάνναρη και 1821) ουδέποτε ξεκίνησαν.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τουλάχιστον για να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Ο δήμος πλέον έχει δυο δρόμους για να ξεμπλοκάρει το έργο:

-Να καλέσει τον επόμενο μειοδότη της εργολαβίας να υπογράψει σύμβαση και να αναλάβει το εργο.

-Να προκηρύξει νέο διαγωνισμό, που φυσικά θα είναι χρονοβόρος και θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, με τα μισοτελειωμένα έργα στο κέντρο.

Η περίπτωση πάντως οι ίδιες οι δημοτικές υπηρεσίες να αναλάβουν την υλοποίηση της εργολαβίας, έστω στη Δικαιοσύνης που έχει ξεκινήσει, θεωρείται μάλλον δύσκολη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr