Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλη απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σχεδόν σε όλη τη χώρα και σε όλους τους κλάδους, κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Το ΕΚΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «απεργεί στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στην επιστροφή των μνημονιακών εμμονών και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, και ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία  προχωρά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση. H AΔΕΔΥ επισημαίνει πως: «Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην φέρει η κυβέρνηση, στη Βουλή για ψήφιση, νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.Κοινή διακήρυξη για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου έδωσαν στη δημοσιότητα οι τρεις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ.

Απεργία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, μετά τους συναδέλφους τους σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και στον ΗΣΑΠ ενώ εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για το μετρό και το τραμ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε επίσης την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο την Τρίτη 24/9/2019.

Η Ένωση Λιμενεργατών καλεί όλα τα μέλη της να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24.9.19 που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Με αρκετή δόση χιούμορ και ένα σποτ στο YouTube καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr