Στη Βουλή η κόντρα για το σκάνδαλο Novartis - Ειδήσεις Pancreta

Διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η υπόθεση για τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα για το σκάνδαλο Novarits. Η δικογραφία φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή όχι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώνει στη ΔΕΘ πως «δεν πρόκειται η βουλή να μετατραπεί σε βιομηχανία εξεταστικών» και να παραπέμπει στην κρίση του Κοινοβουλίου.

To γάντι στον πρωθυπουργό από τον Αλ. Τσίπρα

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής.

«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Να θυμηθούμε ότι υπάρχει ένα εισαγγελικό πόρισμα και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για σκευωρία» είπε στη συνέχεια και ακολούθως ανέφερε πως πρέπει να θυμηθούμε ότι σε εσωτερικά έγγραφα της Novartis ο κ. Φρουζής και άλλοι κόμπαζαν ότι είχαν προνομιακές τιμές.

«Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια. Να κάνει ό,τι του ταιριάζει, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε στο θέμα, έπειτα από νέα ερώτηση δημοσιογράφου, κάνοντας λόγο για διττό σκάνδαλο, το σκάνδαλο Novartis καθεαυτό και η προσπάθεια συγκάλυψής του.

«Διάβασα σήμερα τα εντιτόριαλ δύο μεγάλων εφημερίδων και οι δύο στηρίζουν την κυβέρνηση. Η μία καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής μέσω του ρεβανισμού και η άλλη να μην το κάνει διότι θα είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Θα έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης την επόμενο καιρό. Θα του ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα και θα του πω ότι εμείς είμαστε εδώ».

«Η Βουλή θα δει, θα κρίνει και θα αποφασίσει» 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κλήθηκε να σχολιάσει (ΣΚΑΪ) την υπόθεση σημειώνοντας ότι «η Βουλή θα δει, θα κρίνει και θα αποφασίσει». 

Στη «γραμμή» του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Στέλιος Πέτσας, εξήγησε ότι «όταν λέμε ότι δεν θα στηθεί βιομηχανία Εξεταστικών εννοούμε ότι δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζητήματα, ώστε να στοχοποιηθούν πολιτικοί μας αντίπαλοι. Όταν, όμως, υπάρχουν στοιχεία, όπως τώρα που έρχεται ένα θέμα στη Βουλή, φυσικά και θα εξεταστεί. Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε. Επομένως, δεν έχουμε καμία διάθεση κουκουλώματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογράμμισε (OPEN) με τη σειρά του πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της» και σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τόνισε: «Ό,τι θέλει ας κάνει η κυβέρνηση, είμαστε εδώ για να βγουν όλα στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη».

Αναμένεται να κληθεί και ο κεντρικός τραπεζίτης 

Η Βουλή καλείται να αποφασίσει καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα τον τέως πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπέδειξαν με τις καταθέσεις τους στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, που έχει καταθέσει αναφορά σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Η φράση του Αντώνη Σαμαρά προς την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα σας πάω μέχρι τέλους» ενδεχομένως να δείχνει τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος ωστόσο τον τελευταίο λόγο για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr