Παρέμβαση εκπαιδευτικών για τις ελλείψεις, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι - Ειδήσεις Pancreta

Συνέντευξη Τύπου για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην Εκπαίδευση, λίγο πριν την έναρξη της νεας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την Δημόσια εκπαίδευση, καθώς λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος τα κενά στα σχολεία είναι πολλά με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, καλύτερες μισθολογικές συνθήκες και βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση ξεκινάει πάρα πολύ δύσκολα για τους αναπληρωτές συμβασιούχους της εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου, καθώς όπως τονίστηκε, οι προσλήψεις που έγιναν είναι περίπου 1.000 ωστόσο υπάρχουν ακόμη 300 κενά ακάλυπτα σε όλες τις ειδικότητες που αφορά και την ειδική και την γενική αγωγή. 

Παράλληλα επισήμαναν την δυσκολία εύρεσης στέγης στην Κρήτη από τους αναπληρωτές, ενώ υποστήριξαν ότι οι προσλήψεις της τελευταίας στιγμής, επιδείνωσαν τον πρόβλημα, καθώς οι αναπληρωτές δεν προλαβαίνουν να τακτοποιηθούν πριν ξεκινήσουν τη δουλειά.

Τέλος οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών υπογράμμισαν ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τους αγώνες τους, καθώς, όπως ανέφεραν, το πρόβλημα είναι κρατικό κι όχι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο οι εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης σε δηλώσεις του αναφέρει:

«Δηλώνουμε την αγωνία μας για το πρώτο κουδούνι της Τετάρτης που δεν θα τιμά την Ελληνική Νεολαία και τους μαθητές μας καθώς πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας έχουν έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπάρχουν σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχουν και σχολεία που δεν υπάρχουν καθόλου φιλόλογοι. Πρέπει να δοθεί μία λύση για να πάψει το Δημόσιο Σχολείο να λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες.

Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα δείτε καταστάσεις που δεν τιμούν κανένα, πολλοί εκπαιδευτικοί έρχονται από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας την τελευταία στιγμή για να διδάξουν, με μικρά παιδιά και χωρίς σπίτι, μιας και τα σπίτια στο Ηράκλειο για τους εκπαιδευτικούς είναι λίγα και δυσεύρετα. 

Καλούμε την κοινωνία μαζί μας καθώς το ζήτημα στα σχολεία δεν είναι ζήτημα που αντιμετωπίζουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, είναι ένα κρατικό ζήτημα στο οποίο  πρέπει να παλέψουμε όλοι μας, για να σταματήσει η εκπαίδευση να είναι ταξική υπόθεση και να υπάρχουν σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr