ΔΕΘ: Πάθος, ένταση και συμμετοχή στα συλλαλητήρια [Φωτό + Βίντεο] - Ειδήσεις Pancreta

Δυναμικό «παρών» έδωσαν τα συνδικάτα και οι πολιτικές συλλογικότητες στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αρχ. Αγοράς, από όπου ακολούθησε πορεία.

Δυναμική οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης, διεύρυνση της λαϊκής συμμαχίας και αλλαγή των συσχετισμών χρειάζεται, για να μην περάσουν οι αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι και να καταργηθούν οι παλιοί που γονατίζουν τον λαό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το typosthes.gr στην Καμάρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 1.500 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ προς το μέρος τους κινούνται για να ενωθούν με αυτούς ακόμη 500 άτομα που βγήκαν από την κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαδηλωτές εναντίον αστυνομικού φράχτη

Τον φράχτη που έχει στηθεί με κάγκελα στο ύψος της οδού Μ. Ανδρόνικου, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης επιχείρησαν να σπάσουν διαδηλωτές που, σύμφωνα με το thestival.gr,συμμετείχαν στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν προς τον φράχτη και προσπάθησαν να περάσουν από το σημείο, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Προς στιγμήν, επικράτησε ένταση, ωστόσο, τελικά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την οδό Εγνατία.

Αντίθετα, η πορεία του ΠΑΜΕ κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές να συνεχίζουν  την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.


Πηγή: tvxs.gr