Μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο Λακωνίας - Ειδήσεις Pancreta

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κάμπινγκ. 

Η φωτιά βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δοθεί εντολή σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να μεταβούν προς το λιμάνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στην χωματερή του νησιού.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα 5 αεροσκάφη πεζετέλ 1 ελικόπτερο και δύο, ενώ επιχειρούν και πεζοπόρα τμήματα. Για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ενώ απεγκλωβίστηκε σώα μια γυναίκα από σπηλιά.

Ενισχύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δυνάμεις πυρόσβεσης 

 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις ενισχύονται με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.   

 Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ. 

Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.   

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σαββάτο προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5 & 4) για όλους τους δήμους της Λακωνίας και τα Κύθηρα.

Ιδιαίτερα για τη Λακωνία, στην κατηγορία κινδύνου 5 (κόκκινο) βρίσκονται περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και η Ελαφόνησος, ενώ στην κατηγορία 4 έχουν ενταχθεί όλες οι υπόλοιπες περιοχές του νομού.  

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr