Η κινεζική κυβέρνηση τερματίζει έπειτα από δεκαετίες τη λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού και επιτρέπει πλέον σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά αντί για ένα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, Πέμπτη μία ιστορικής σημασίας απόφαση, σύμφωνα με την οποία χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό από το 1979 και επιτρέπει πλέον σε εκατομμύρια ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, έπειτα από δεκαετίες εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής του ενός παιδιού.

Τα ζευγάρια που παραβίαζαν την αμφιλεγόμενη απαγόρευση έρχονταν αντιμέτωπα με σειρά κυρώσεων -από πρόστιμα και την απώλεια της θέσης εργασίας τους έως αναγκαστική άμβλωση.

Στόχος είναι διορθωθεί η ανησυχητική δυσαναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών και να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το 30% του πληθυσμού της Κίνας είναι άνθρωποι άνω των 50 ετών - ο πληθυσμός της Κίνας γερνάει.

Η απόφαση αποτελεί συνέχεια της χαλάρωσης του μέτρου πριν από δύο χρόνια, όταν το Πεκίνο επέτρεψε σε κάθε ζευγάρι Κινέζων να αποκτά δύο παιδιά αν ο ένας από τους γονείς ήταν ο ίδιος μοναχοπαίδι.


Πηγή: tvxs.gr